forum.fotokolej.pl Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dotacje
Autor Wiadomość
ferus 
Administrator
Zhły i Ohrutny Admin

Wysłany: 2007-08-16, 14:33   Dotacje

Na początku września zostanie uruchomione konto bankowe na które będzie można przelewać darowizny na rzecz działalnosci fotokolej.pl . Zyski z tych darowizn zostaną przeznaczone na przdłużenie licencji Buissnes Server w home.pl - 600 zl. Cieszyłbym się bardzo, gdyby choś trochę mogliby Państwo wspomóc mnie finansowo w tej sytuacji.
Następnym punktem gdzie będe zbierał jakiekolwiek darowizny to najprawdopodobniej trako2007 (na rzecz stoiska) oraz napewno gdzieś koło listopada na przedłużenie domeny .pl której przedłużenie kosztuje mnie 99 zł - netto.
Proszę o wpisywanie tutaj swoich wstępnych decyzji co do dotacji (liczy sie kazde 10 zl)
Z góry dziękuję.
Administrator grupy fotokolej.pl
fotokolej.pl - Inna strona kolei.

r_dziurek 

Wysłany: 2007-08-16, 18:45   Re: Dotacje

ferus napisał/a:
. Zyski z tych darowizn zostaną przeznaczone na przdłużenie licencji Buissnes Server w home.pl - 600 zl.

A te przedłużenie to na ile ? Wypadało by napisać czy na rok czy na pół czy na kwartał bo dociekać mi się samodzielnie nie chce.
A opłaca się robić przelewy na konto dla zebrania takiej niewielkiej sumy ? Nie lepiej wysłać listem albo się spotkać i wrzucać do trzymanego przez admina kapelusza ? ;-)

ferus napisał/a:

Proszę o wpisywanie tutaj swoich wstępnych decyzji co do dotacji (liczy sie kazde 10 zl)

A 5 zł to już się nie liczy ? Czy może nie da się przelać mniej niż 10 zł ?
A jak ktoś przeleje pd razu 600 to przejmie kontrole nad galerią i forum ? ;-)
A będą jakieś przywileje dla "sponsorów strategicznych" ( którzy dadzą np 100 zł ) ? ;-)

Pozdrawiam!

ferus 
Administrator
Zhły i Ohrutny Admin

Wysłany: 2007-08-16, 21:37   

r_dziurek napisał/a:
A te przedłużenie to na ile ? Wypadało by napisać czy na rok czy na pół czy na kwartał bo dociekać mi się samodzielnie nie chce.

Przedłużenie serwera - rok, przedłużenie domeny - rok. ;-)

r_dziurek napisał/a:
A opłaca się robić przelewy na konto dla zebrania takiej niewielkiej sumy ? Nie lepiej wysłać listem albo się spotkać i wrzucać do trzymanego przez admina kapelusza ?

Można się spotkać, żaden problem. Lecz łatwiejszy byłby przelew, ponieważ potem od razu mógłbym przelać pieniądze na konto home.pl ;-)

r_dziurek napisał/a:
A 5 zł to już się nie liczy ? Czy może nie da się przelać mniej niż 10 zł ?

Można, każdy grosik się liczy :-P

r_dziurek napisał/a:
A jak ktoś przeleje pd razu 600 to przejmie kontrole nad galerią i forum ?

Taka osoba ew. może liczyć na posadę moderatora galerii, jeżeli taka osoba byłaby osobą kompetentną.

r_dziurek napisał/a:
A będą jakieś przywileje dla "sponsorów strategicznych" ( którzy dadzą np 100 zł ) ?

Przywileje są przewidywane, jezeli osoba idendywidualna czyt. uzytkownik, będzie mógł liczyć na rangę VIP która zostanie wprowadzona najprawdopodobniej we wrześniu. Jeżeli firma - miesiąc reklamy na stronie lub inny przywilej.

Pozdrawiam ;-)

Stefan
Gość
Wysłany: 2007-08-18, 10:10   Re: Dotacje

ferus napisał/a:
Na początku września zostanie uruchomione konto bankowe na które będzie można przelewać darowizny na rzecz działalnosci fotokolej.pl .

I co ? Dać kase po to aby ludzie pokroju Rafała S. pojawiały się tu ?

ferus 
Administrator
Zhły i Ohrutny Admin

Wysłany: 2007-08-18, 11:26   

Stefan, ujawnij się, a nie gadasz głupoty, Rafał S. to sprawa skończona, odszedł od nas i nie wróci. Jeżeli coś Ci nie pasuje - droga wolna, nikt cię tu nie trzyma.

DzieX 
MK z Lublina

Wysłany: 2007-08-18, 17:44   

99 zł za domenę? Zdzierstwo. Od kogo ją kupiłeś (firma/stronka)?

Pozdrawiam :)

ferus 
Administrator
Zhły i Ohrutny Admin

Wysłany: 2007-08-18, 19:01   

od home.pl, chcę przedłużyć domenę. sorry to jest domena .pl - każda firma najpierw daje w promocji ( zeszły rok - 29,90) ale przedłużenie kosztuje 99 :) Taki CHłyt martetingowy.

postmortem
Gość
Wysłany: 2007-08-26, 13:56   

Mam jedno pytanie. Skoro jest (będzie) problem z finansowaniem serwera nie byłoby rozsądnym rozwiązaniem poszukanie tańszej firmy hostingowej?
Realia są takie, że odwiedzin dziennie jest stosunkowo niewiele, plików w galerii również.
Odnośnie domeny - .pl to sprawa prestiżowa :) ale skoro kasy brak, może zadowolić się .com.pl albo .net czy .org (sprawdzałem, są wolne)? Jest wiele firm oferujących utrzymanie domeny w niższych niż home.pl cenach.
To tylko takie swobodne rozważania, nie mam do nikogo ani pretensji ani na nikogo nie chcę wpływać. Jestem tutaj zwykłym userem i wyrażam jedynie swoją opinię.

Pozdrawiam, Szymek

DzieX 
MK z Lublina

Wysłany: 2007-08-27, 15:21   

.com.pl mogłaby być jeszcze droższa.

Pozdrawiam :)

ferus 
Administrator
Zhły i Ohrutny Admin

Wysłany: 2007-08-27, 22:09   

postmortem napisał/a:
poszukanie tańszej firmy hostingowej?

Nie, ponieważ jest to także jest mój prywatny serwer na pliki prywatne. [ferus.home.pl] i inne podstrony.

postmortem napisał/a:
Realia są takie, że odwiedzin dziennie jest stosunkowo niewiele, plików w galerii również.

Realia są takie, że dziennie jest tyle odwiedzin ( ok 1500 - 2000 tyś.) oraz transferu, że w skali miesiąca wychodzi w tej chwili po 30-40 tyś odwiedzin i taka ilość transferu, że każda inna firma hostingowa typu cal.pl czy coś takiego - nie wytrzyma.

Ja nie wymagam od użytkowników wpłacenia całej kwoty za serwer i domene, ale choć drobnej pomocy. Tak, aby to nie była tylko i wyłącznie moja inwestycja. Nie dam rady zapłacić na raz z moich funduszy domowych 600 + 99 netto na w tak krótkim czasie.

Tak jak pisałem - Niska cena domen jest tylko przy rejestracji a nie przedłużeniu umowy. Są to dwie różne rzeczy.

postmortem
Gość
Wysłany: 2007-08-28, 18:48   

Ok, tak jak wspominałem - to tylko moja opinia.
Mam nadzieję, że Cię nie uraziłem ani nie wkurzyłem :)
cal.pl to całkiem inna bajka i nie tą firmę miałem na myśli.
com.pl jest domeną tańszą niż .pl, a jeśli chodzi o opłaty za rejestracje i za przedłużenie - wiem o tym, że przedłużenie jest zazwyczaj droższe, ale nigdy tańsze od rejestracji.

Pozdrawiam, Szymek

ps.
Miałeś chyba na myśli 1500-2000 odwiedzin dziennie...

Gość
Gość
Wysłany: 2007-09-12, 22:52   

I co dalej z tymi dotacjami. Będzie podane konto na jakie można wpłacać. Jakieś terminy do kiedy wykupione jest abonament / domena.

ferus 
Administrator
Zhły i Ohrutny Admin

Wysłany: 2007-09-13, 15:58   

Kolega mógłby się podpisać albo zalogować bo nie wiem kto to.
Co do pytania.
Dotacje będą, konto w ciągu najbliższych paru dni, abonament jeszcze tydzień , 1,5 tygodnia, a domena jeszcze ok. miesiąca.

Odpowiedz do tematu