forum.fotokolej.pl Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
KASZUBY 2007
Autor Wiadomość
speed_cars 

Wysłany: 2007-08-23, 14:57   KASZUBY 2007

Poniżej znajdziecie rozkład jazdy dla objazdowego pociągu po Kaszubach, oraz innych pociągów prowadzonych trakcją parową:
http://parowozownia_kosci...ozklad.html#001

1852m

Wysłany: 2007-08-24, 16:06   

Odstąpie bilety na "KASZUBY" tel 605435321

Janek 

Wysłany: 2007-08-24, 16:21   

No i po zawodach. Jest pewne, że jadą do Kościerzyny kominem naprzód a z Kościerzyny do Chojnic z fotostopami tendrem naprzód. :-( Wychodzi z tego, że albo trójkąt w Chojnicach jest nieczynny albo Cargo nie wpadło na taki pomysł, że tam można obrócić parowóz. Szkoda.

-------------------------------------------------
Linię nr 211 uświetni "fantastyczny" widok tendra.

Hamman 
Hamman

Wysłany: 2007-08-24, 23:15   

wielka szkoda, ale nie powiem wam czyja to wina bo mnie by zabili

A.Olszak

Wysłany: 2007-08-26, 10:59   

No a może ci co byli podzielą się swoimi wrażeniami z przejazdu?. Ja powiem tak, wybierając się na imprezę wogóle nie nastawiałem sięna zrobienie jakichkolwiek zdjęć. Tak też się stało. Co było plusem na pewno że udało się spotkać kilku dawno niewidzianych ludzi, pogadać "dziabnąć coś mocniejszego" ;). Minusem, głównie dla focistów na pokładzie faktycznie mogła być zerowa liczba fotohaltów. Niemniej można było to przewidzieć i komu zależało na fotach jechał samochodem (pozdr. dla Janka). To takie moje krłótkie przemyślenia. A jakie jest wasze zdanie?
Nasz wiara dziś do zwycięstwa wskaże nam szlak

r_dziurek 

Wysłany: 2007-08-26, 11:29   

To prawda. Albo się pociąg foci albo się nim jedzie a wycieczkę. Jednego z drugim pogodzić się nie da. A był tam nawet gościu który chciał pozyskać fotki do celów zarobkowych , ale to nie tędy droga.
I wydaje mi się że każdy kto foci , chce otrzymać coś własnego niepowtarzalnego a takim ujęciem które kilkadziesiąt skłębionych osób robiło temu samemu składowi w tym samym miejscu i w takich samych warunkach pogodowych nie ma sensu sie chwalić.

Janek 

Wysłany: 2007-08-26, 12:43   

A.Olszak napisał/a:
No a może ci co byli podzielą się swoimi wrażeniami z przejazdu?. Ja powiem tak, wybierając się na imprezę wogóle nie nastawiałem sięna zrobienie jakichkolwiek zdjęć. Tak też się stało. Co było plusem na pewno że udało się spotkać kilku dawno niewidzianych ludzi, pogadać "dziabnąć coś mocniejszego" ;).

Mnie także z dawno nie widzianymi ludkami udało się pogadć, choćby podczas tych przydługawych postojów.

A.Olszak napisał/a:
Minusem, głównie dla focistów na pokładzie faktycznie mogła być zerowa liczba fotohaltów. Niemniej można było to przewidzieć i komu zależało na fotach jechał samochodem (pozdr. dla Janka).

No raczej tak, Ja od samego początku (gdy tylko padł pomysł na taki pociąg) nastawiłem się na gonienie i jak dla mnie to jestem zadowolony.
PS. Dzięki za pozdrowienia i rewanżuję się tym samym.

A.Olszak napisał/a:
To takie moje krótkie przemyślenia. A jakie jest wasze zdanie?

Wiadomo, że apetyt rośnie w miarę jedzenia, ale trzeba się cieszyć z tego co się ma a nie marudzić co można było jeszcze zrobić.

speed_cars 

Wysłany: 2007-08-26, 18:52   

Obojętnie gdzie czytam o tej imprezie, to każdy pisze że wyzwiska można było usłyszeć. Ludzie nie potrafią się zachować ma imprezie. Głównie chodziło o wchodzenie w kadr, gdzie to zazwyczaj na takich imprezach się dzieje. A można było tak, czy mógłby pan przesunąć, bo w kadrze jesteś, a nie tak sp.... bo będzie razem z lokomotywą na zdjęciu. To był mały przykład.

Gość

Wysłany: 2007-08-26, 23:39   

Generalnie uważam, że nie było źle. Udało się całkowicie zgubić całkiem spore opóźnienie(ba, do Gdyni przyjechaliśmy nawet 2 minuty przed czasem!), pogoda była lepsza niż przepowiadano a bonus w postaci zwiedzania nastawni był miłym zaskoczeniem. Ważne też, że miał miejsce postój w Bąku - jeszcze z pół godziny wcześniej istniało ryzyko, że pociąg minie tę stację na biegu. Minusem była lokalizacja fotostopów - fakt, ten na ostbahnie to był chyba zupełnie przypadkowo wybrany ale już ten na linii 211 i przed Gołubiem były całkiem niezłe. Część zastrzeżeń odnośnie fotostopów IMHO wynika z lenistwa - najczęściej wystarczyło po prostu odejść 20-30m od grupy by mieć niezłe miejsce i żadnych problemów z ludźmi włażącymi w kadr. W przypadku Szlachty i Lipowej część osób udała się łącznicą z buta - też jakaś okazja na inne miejsce na zdjęcia :) Zachowanie wielu osób pozostawia wiele do życzenia ale taki już pewnie urok tego typu imprez... Faktem jest, że goniący samochodami mieli okazje do lepszych fotek w często bardzo nietypowych miejscach - np. na przejeździe za Kościerzyną gdzie rozbawiła mnie grupa stojąca na dachu nieczynnego już posterunku dróżnika :) W tym miejscu należą się podziękowania dla Janka za umożliwienie gonienia Kaszub od Czerska do Lipowej - sympatycznie było, jeszcze raz wielkie dzięki :)

Wojmar 
kolejorz

Wysłany: 2007-08-27, 00:08   

niech Gosć się ujawni!

Kolins 

Wysłany: 2007-08-27, 21:56   

Gonitwa autem opłacalna, nie mogę raczej narzekać. Co prawda w dwóch przypadkach niewiele zabrakło, żeby zdążyć w odpowiednie miejsce, ale cóż... Kopciuch całkiem żwawy się okazał.

Janek 

Wysłany: 2007-08-27, 22:53   

Ja gdzie myślałem to wszędzie byłem. Zamieniłem tylko Olpuch lub Podleś na Bąk. Zabrakło mi jednak dosłownie ze 3 minuty aby go mieć na wjazdowych semkach. Rekompensatą był jednak wyjazd.

Kolins 

Wysłany: 2007-08-28, 07:19   

Chciałem Łąg zaliczyć, jazdę nad Ostbahnem. To mi się nie udało, ale i tak wyszło całkiem zabawnie. A na wjazd do Gołubia (powrót) zabrakło mi 10 sekund dosłownie. Wyjazd już nie był oświetlony niestety.

badworm
Gość
Wysłany: 2007-09-03, 20:17   

Gość się ujawnia, zapomniał się podpisać po prostu a ciągłe rejestrowanie po każdej zmianie skryptów go nieco drażni i jest leniwy :)

Bad Worm

Odpowiedz do tematu