Wysłany: 2007-08-17, 07:47 Przywitajmy się!
Tak jak to było w poprzedniej wersji forum tak i tu proponuję aby w tym wątku każdy nowy użytkownik forum napisał kilka słów o sobie. Myślę, że jak się lepiej poznamy to lepiej się nam będzie na tym forum "współpracować":)
To może ja zacznę...
Nazywam się Mateusz Krzempek, mam 21 lat. Koleją interesuję się od dziecka za sprawą faktu iż poprzednie pokolenia w mojej rodzinie (dziadek i tata) byli maszynistami. Mieszkam w Chybiu, przez które biegnie bardzo ruchliwa linia (Trzebinia-Zebrzydowice) to też możliwości i ciekawych motywów mam bardzo wiele. Niestety narazie moje fotki nie są na tyle dobre, bo nie przeszły rejestracji, ale nie popuszczę i będę szkolił mój warsztat fotograficzny. Zdjęcia wykonuje aparatem CANON EOS350D (KIT), mam także statyw VELBON DF60.
Aaaaa, zapomniałbym: jestem studentem 2roku studiów zaocznych na kierunku turystyka i rekreacja na uczelni w Żywcu, fakt ten jest także jednoznaczny z tym, że pracuję jako referent ds. produkcji w prywatniej firmie zajmującej się produkcją uszczelnień przemysłowych. Z turystyką to za dużo nie ma wspólnego, ale przecież od czegoś trzeba zacząć:)
To tyle jeśli chodzi o moją osobę.
Zachęcam do aktywności na forum i w tym temacie.
Pozdrawiam
matrailman
P.s. Propozycja dla moderatorów aby utworzyć specjalny dział "Powitania"- często można takie działy zobaczyć na innych forach a i porządek przy tym będzie utrzymany!
Wiek: 33 Dołączył: 16 Sie 2007 Posty: 32 Skąd: się biorą dzieci
Wysłany: 2007-08-17, 08:10
Kolega wpadł na dobry pomysł. - dział zostanie utworzony, ale najpierw ja się przedstawie.
Jestem Maciej Kołek, lat 16 ( 1991), zamieszkały w Gdańsku. Kolej - to interesowało mnie od dziecka, ta siła, moc, wygląd, dynamika, czyli to co tygryski lubią najbardziej
Jeżeli chodzi o linię kolejową - Gdańsk-Oliwa stacja ( teraz rzadko tam chodzę), oraz Gdańsk-Osowa ( linia bez druta )
Śmiesznym zbiegiem okoliczności, jest to, że mój sprzęt wygląda następująco od jakiegoś czasu:
- Canon Eos 350D
- Canon EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 (KIT)
- Tamron EF 80-210 mm f/4.5-5.6
- Filtry : Hoya UV , Hama Cross x6
- Torba LowePro Nova AW 2
- Statyw Velbon DF60
- Karta 2 gb
+ pare pierdół :)
W tej chwili idę do pierwszej klasy profilu Technik Informatyk w szkole : Technikum Łączności (ZSŁ Gdańsk) - proszę nie patrzeć na to, że idę do technikum, że niby łom jestem jakiś - 163 ptk/200 możliwych, prawie każde liceum by mnie przyjeło, ja wole mieć zawód. W tej chwili zajmuję się prowadzeniem fotokolej.pl, pomniejsze fora moderuję, gram w : Counter-Strike 1.6 ( STEAM ), Second Life, Enemy Territory, WoW
Nie zawsze posiadam czas, ponieważ moi rodzice co do mojego przesiadywania przy kompie są dość sceptyczni.
Pozdrawiam
Maciej Kołek
administrator grupy fotokolej.pl
_________________ ''Nigdy nie walcz z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.'' - maksyma życiowa.
Wysłany: 2007-08-22, 18:19
Witam.
Nazywam się Krzysiek Grabowski, mieszkam w Gdańsku. Nie będę kłamał koleją od dziecka się nie interesuję. Jednakże od kilku latjednym z moich hobby jest fotografia kolejowa, traktuję to jak bezkrwawe polowanie na zwierza i sprawia mi to bardzo dużo frajdy. Od zeszłego roku jestem związany z koleją zawodowo, coż by tu jeszcze napisać?? Chętnych do obejrzenia moich zdjęć zapraszam do mojej części Railpictures.net !! Link jest w moim profilu. Pozdrawiam :D
FERUS czytałem Twoje powitanie:) Wybierasz się do"pierwszej klasy profilu Technik Informatyk w szkole : Technikum Łączności (ZSŁ Gdańsk) ". Uczy tam informatyki moja koleżanka-obiecuję dobrą zabawę. Szczegóły jeśli bedą Cię interesowały raczej przez gg.
Wiek: 39 Dołączył: 16 Sie 2007 Posty: 18 Skąd: Gdańsk/Wejherowo
Wysłany: 2007-08-26, 20:44
Wojciech Maryański, lat 21 (skończyłem 3 kwietnia). Wink.
No a cóż mogę powiedzieć o "miłośnictwie"?
Po pierwsze, jestem wnukiem (ku mojemu zmartwieniu) pewnego (Świętej pamięci) kolejarza, który pracował w Północnej DOKP mieszczącej sie w Gdańsku na Dyrektorskiej1 -(?). Pozostawił w spadku różne kolejowe pamiątki, np rozkłady kolejowe z dawnych lat, znaczki pocztowe na których widać kolej, i nie tylko, ekierki do kreślenia -sam nie wiem do czego(?). Dużoby wymieniać. Lubiałem kiedyś siadać w kącie przy biurku, wyjmowałem wtedy najprzeróżniejsze rzeczy i oglądałem. A to rozkład taki a to taki, a to znaczki kolejowe.... Ba! Nie wiedziałem wtedy (bo skąd miałem wiedzieć), że tak_się potoczą moje przyszłe losy! Co tu dużo mówić?! Tak się to wszystko zaczęło, (trochę nieświadomie). Taka trochę sentymentalna "opowiadanka". Heh.
Potem szkoła, i te rzeczy... nauka. Zapomniało się wszystkiego.
W końcu prawie 2 lata temu, po maturze, gdy przyszedł czas na skończenie kierunku (Ekonomia), trafiłem do ZSH do szkoły gdzie poznałem kolegę-MK, pierwszego, który się tym interesował. Był to Lotosiak - Paweł, który także dodaje tu foty.
Hmm a co tak w ogóle o mnie?
Cóż... sami oceńcie
PS.
Dużo też grałem w przeróżne gry (CS, Batelfield, Mediewal Total War, ale teraz moją ulubioną grą stał się MSTS - Trainsimulation - ciągle aktualizujący się. Sam myślę o zrobieniu jakieś krótkiej trasy, ale ciągle coś jest do zrobienia, a to szkoła, a to wypad na foty...., ale też musiałbym się dokładniej zapoznać z tworzeniem. Ale to już na specjalnym forum "magik".
jestem Marcin Wójcik mam 13 lat (1994) i interesuję się koleją od 2005 roku (modelarstwem kolejowym w skali H0 od 2006) nie robię nie wiadomo jakich zdjęć bo jestem amatorem. Do niedawna należałem do forum MaSzyny symulator EU07-424 ale gra się znudziła a na forum nie byłem zbyt lubiany. Nie wiem dlaczego ale to nie ważne. Moja ulubiona lokomotywa to SU45 jak wiadomo po podpisie na dole.
W mojej rodzinie nikt nie pracował na kolei ale ja chcę być pierwszy! To wszystko o mnie. Pozdro
_________________ SU45 moja ulubiona lokomotywa FOREVER!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum